Vanhemmat
CH DK*Why Forget Prince Hamlet, BURb x Ninelli's Cabriole Colorée, BURf

Pentueen sukutaulu

 

Punainen poika

PR Ninelli's DJ Darude
"CASPER"

PREMIOR

Lisää kuvia Kassusta

Jättipentu! Darude painoi 12-viikkoisena 2162g! Reipas kehrääjä, joka sai nimensä upeasta punaisesta väristään ja isosta äänestään. Löysi kodin Turusta Hannan kainaloisena ja Inka-balineesin tappelupukarina.

 

Ruskea poika

Ninelli's Dallape Dixie 
"DIXIE"

Lisää kuvia Dixiestä


Todella symppis kaveri, joka rakastaa sylissä istumista. Pentuna HUUSI ruokaa suurimmalla äänellä! Asuu Helsingin keskustassa Kilu-kissa kaverinaan.

 

Ruskea tyttö

Ninelli's Dansukker Diva 
"DIIVA"

Lisää kuvia Diivasta

 

Klassisen kaunis ruskea burma, jolta ei luonnetta puutu! Sai vihdoin kaverin vuonna 2006 kun Ninelli's Hawaiian Sunset muutti Kristiinan, Mikan ja Diivan luokse Helsinkiin.

Dansukker-nimi Sokeri-burmamme muistoksi.

 

Kilpikonna tyttö


kuva © Nonna Kärki

EP&CH Ninelli's Dacia Delikatess, DSM
"PEPPI"


Ensimmäinen Ninelli's EUROOPPA PREMIOR & DISTINGUISHED SHOW MERIT


Lisää kuvia Pepistä

Ah, mikä kilppari! Hassu, sisukas ja vahdikas mimmi. Peppi pisti uuden kotinsa vanhat asukit Uunon ja Mustiksen tassunsa alle ja yhdessä he nyt pomppivat ja juoksevat ympäri asuntoa.
Pepillä on myös omat kotisivut

 

 

D-PENTUEEN PÄIVÄKIRJAA

 

9.7. Synnytys sujui hyvin, supistukset alkoivat yöllä kello kahden jälkeen. Klo 3.25 maailmaan syntyi pikkuinen kilppari, jalat edellä, painoa 77g. Vartin perässä syntyi ruskea poika, 85g. Seuraavana vuorossa oli, jälleen viidentoista minuutin kuluttua, toinen ruskeakilppari, iso rotjake, 91g, jolla hännässä komein koskaan pennulla näkemäni knikki. Klo 4.20 vuorossa oli porukan pontso, punainen poika, 92g. Neljännen lapsensa jälkeen Keikka näytti olevan hyvin tyytyväinen, olisi vissiin halunnut lopettaa siihen. Supistukset jatkuivat heikkoina, mutta ruokailun ja levon jälkeen Keikka sai puristettua maailmaan ison, kuolleen pennun klo. 5.50. Ja lähes heti perään putkahti vielä klo 6.05 pikkuinen ruskea tyttö, 80g.

9.7.2001

 

11.7. Lasten painot kehittyvät mukavasti, pojilla jopa hurjasti, vai mitä sanotte 30 gramman kasvusta kahdessa vuorokaudessa! Pikku kilpparia jodun vähän vahtimaan, ja nostamaan nisälle joka kerta laatikkoon kurkatessani, sillä hän on selvästi muita jäljessä ainoana alle 100 gramman painollaan.

13.7.200115.7. Kuvankaunis Designimme menetti aivan yllättäen lauantain ja sunnuntain välisen yön aikana 10g painostaan ja oli aamulla todella veltto: ei liikkunut lainkaan eikä imemisestä ollut tietoakaan. Samana iltana hengitys meni erittäin vaikeaksi ja muutamia tunteja myöhemmin hän siirtyi kissojen taivaaseen. Äiti-Keikka ei jättänyt pentuaan kaitsematta, vaan kävi hakemassa eristetystä "lämpöpesästä" tyttärensä viereensä tämän viimeisiksi tunneiksi ja yritti puhdistaa tämän suuta ja pitää pienokaistaan lämpimänä.

Onneksi muut neljä pentua näyttävät voivan hyvin.

21.7. Pennut voivat hyvin ja kasvavat hurjasti. Punainen poika on suurin, tänä aamulla se painoi jo 300g, vaikka ikää on alle kaksi viikkoa! Ruskeat ovat suunnilleen samankokoisia, painoa niillä n. 260g. Ja pikkuinen kilpparimme on aloittanut hurjan painojahdin, se painaa jo 220g! Punainen poika erottuu muutenkin joukosta, se taitaa olla lemmikkitasoinen, kun taas muut kolme ovat kauniin pyöreäpäisiä. Varsinkin tytöt ovat erittäin lupaavia, ja päivittäin mielipiteeni vaihtuu kumpi on itse asiassa kauniimpi.
Kaikki nostavat jo itseään jalkojensa päälle, ja eteenpäin yritetään hurjasti tutisten. Myös itsensä nuoleminen ja pesu on alkanut.

1.8. Lapset kehittyvät hurjaa tahtia. Ruskea tyttö meni painossaan "kohisten" ohi väriveljensä ja on nyt toiseksi suurin. Pikku kilpparikin on saanut muita kiinni erittäin hyvin. Liikkuminen on tällä hetkellä in ja laatikko tuskin pidättelee pentuja enää pitkään.

Designin kuolinsyy selvisi. EELAn raportin mukaan tytöllä oli raju munuaistulehdus, joka levisi myös keuhkoihin. Tulehdukset ovat jokseenkin yleisiä kuolemansyitä hyvin pienillä pennuilla: niiden aineenvaihdunta on niin nopeaa, että tulehdus leviää hyvin nopeasti ja toisaalta vastustuskyky ei ole vielä täysin kehittynyt. Surullista se on silti.

10.8. Ruoka on hyvää! Lähes viikko ollaan nyt totuteltu kiinteään ruokaan, ja hyvinhän se on alkanut maistua. Kypsennetty silakkafile, kanasheba ja naudanjauheliha, kaikki notkistettuna riisivellillä kelpaavat jo. Painot nousevat hurjat parikymmentä grammaa päivässä, Keikka-äiti imettää lapsiaan vielä kiinteän ruuan päälle... Ja vessaa jengi on osannut käyttää jo monta päivää, ensimmäiset kakkatkin on väännetty. Pentulaatikko on hylätty myös jo, ja lattialla vilisee pieniä karvakasoja. Paini on mukavaa!

17.8. Herkku, Diiva ja Dallapee ovat kaikki löytäneet uudet kotinsa. Ja kaikista kolmesta tulee stadilaisia! Darude etsii vielä omaa perhettään!

Lapset ovat vihdoin päässeet vapaasti juoksentelemaan ympäri taloa. Ja ovat ne juosseetkin! Eilen sattui hassu juttu, kun tyhjensin toisen lasten hiekkalaatikoista ja menin pesemään sitä kylpyhuoneeseen. Yhtäkkiä kuulin jonkun pennuista huutavan täysillä suoraa huutoa:  "VIIIIIIIII-III-III!!!! Juoksin hädissäni kohti ääntä ja pelkäsin jo jonkun pudonneen jostain korkealta, tunkeneen itsensä jonnekin pieneen koloon, loukanneen itsensä... Niin Dallapeehän se istuu makuuhuoneen siinä nurkassa, jossa hiekkalaatikko yleensä oli. "Veeeeeeee-ssaaaaaaaaa!!!! Mihin se on vietyyyyyyy?????". ;-)

4.9. Ensimmäiset madotukset ja rokotukset on nyt saatu. Kaikki pelkäsivät eläinlääkärin vastaanottohuoneessa, mutta sisällä lääkärillä Diiva olisi ottanut useampiakin rokotuksia: tyttö ei meinannut millään pysyä kantokopassa. Pojat olivat ihan mammanpoikia, eikä kumpikaan olisi halunnut näyttäytyäkään eläinlääkärille.

Ruoka maistuu nelikolle erittäin hyvin, eivätkä mitkään uudet koettelemukset ole laskeneet painoa. Darude on todella suuri: eilen kahdeksanviikkoisena pojulla oli painoa 1252 grammaa! Dallapee on oppinut kiljumaan ruokaa, ja aina kun menen tiskipöydän lähettyville, poika kuulostaa kuin siltä lähestulkoon revittäisiin häntää takapuolesta. Ja Herkun painonnousu on kyllä jonkin sortin ihme, luulisi nimittäin että se käyttää kaiken energiansa eteenpäinliikkumiseen: Herkku ei kävele tai juokse - se laukkaa ja loikkii...

Eilen todellisuus jysähti mieleeni: enää neljä viikkoa saan nauttia näistä kultamussukoista.

20.9. Lapset kasvavat hurjaa vauhtia! Varsinkin Daruden painonnousulle ei näytä olevan rajaa - onko kukaan kuullut 10-viikkoisesta vekarasta joka painaa yli 1,6 kg??? Ruokaa kuluu todella paljon, enää on turha antaa yhtä shebaa tai whiskas-pussukkaa kerralla, toisinaan kahdenkin jälkeen vielä kiljutaan lisää... Herkkua on turha koittaa saada pysymään pois olohuoneen pöydältä, kun siellä on lämpimiä tonnikalaleipiä: "Uudestaan hyppään pöydälle, ja uudestaan, ja uudestaan, uudestaan..." Muutenkin laumalla on meneillään itsepäisyyskausi: "Purempas sinun varpaitasi, purempas, no sitten puren pohkeeseen..."

Mutta ovat ne niiiiiiin suloisia, kun kiipeävät syliin, katsovat syvälle silmiin ja alkavat kehrätä.

1.10. D-pentue on täysi-ikäinen! Kaksitoista viikkoa tulee täyteen tänään. Ensimmäisinä pesästä muuttavat Diiva ja Dallapee, jotka vien Helsinkiin koteihinsa lauantaina. Herkku jää Daruden seuraksi Vaasan näyttelyyn asti, joka jälkeen Herkustakin tulee stadin tyttö. Darude on vieläkin ilman kotia...

Viime torstaina haettiin vahvistusrokotukset ja tehtiin virallinen pentuetarkastus. Eläinlääkäri Naukkarinen totesi pennut terveiksi ja virkeiksi, vaikka pojat pelkäsivätkin tilannetta lähes housut tutisten. Darude painaa puoli kiloa enemmän kuin sisaruksensa, joiden painot ovat tasaantuneet parinkymmenen gramman välein 1,6 kilon paremmalle puolelle.

5.10. Huomenna se sitten tapahtuu: D-pentue lentää pesästään! Pentukierros suuntaa ensin Turkuun, jonne viemme Daruden. Diiva, Herkku, Dallapee ja minä käännämme sen jälkeen auton nokan kohti Helsinkiä ja yritämme löytää perille Itäkeskukseen, Espooseen ja viimeiseksi vielä aivan Helsingin keskustaan (apua). Voi olla Niinalla jonkun verran tyhjä olo, kun ajelee yksin takaisin Poriin...

 

 

9.7. 1.vko 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9.
Darude 92g 220g 332g 455g 554g 742g 934g 1044g 1252g 1373g
Dallape 85g 184g 285g 363g 456g 596g 739g 851g 1011g 1129g
Diva 80g 193g 301g 426g 542g 668g 818g 909g 1078g 1218g
Delikatess 77g 152g 249g 335g 405g 546g 669g 784g 948g 1053g
10. 11. 12.
1629g 1915g 2162g
1312g 1487g 1653g
1390g 1520g 1675g
1258g 1468g 1620g


Ninelli's D-pentueen vanhemmat: 

Takaisin edelliselle sivulle

 

 

© Niina Kauraoja